Fıreydin Malzemeleri
- 4-5 su bardağı un
- Göz kararı su
- Bir tutam tuz
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı şıra
Şırnak İdil'in meşhur yerel lezzetlerinden Fıreydin malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
İdil OtelleriUn, su ve tuz ile kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Birkaç bezeye ayırdıktan sonra oklava yardımıyla incecik açın. Tüm yufkaları, sacda önlü arkalı pişirin. Ardından her bir yufkanın ortasına toz şekerle karıştırılmış ceviz içi koyun. Parçaları rulo şeklinde sarıp içe doğru döndürerek birleştirin. Daha sonra fıreydinleri, kızgın yağda kızartın. Servis tabağına alıp üzerine şıra gezdirin. Afiyet olsun.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...