Serbıdev Malzemeleri
- 500 gram yarma
- 200 gram tereyağı
- 1 kâse çökelek
- 2 yemek kaşığı susam
- Tuz
Şırnak Merkez'in meşhur yerel lezzetlerinden Serbıdev malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Şırnak OtelleriYarmayı bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ve bir tutam tuz ilave edip haşlayın. Ayrı bir yerde çökeleği, bir miktar su ile yoğurun. Ayranımsı bir kıvam alana kadar bu işleme devam edin. Ardından yarmayı, servis tabağına alın. Ortasını havuz gibi açıp çökelek karışımını dökün. Tereyağını kızdırıp onu da yemeğin üzerine ilave edin. Son olarak tabağa susam serpin. Afiyet olsun.
Şırnak Merkez lezzetlerinden Serbıdev ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Serbıdev görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...