Sivas Divriği lezzetlerinden Divriği Pilavı tarifi ile sofranıza lezzet katın
Divriği Pilavı Malzemeleri
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı et suyu
150 gram kuzu eti
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı çiğ badem içi
1 çay kaşığı limon suyu
1 su bardağı kuş üzümü
1 adet yemeklik doğranmış soğan
1 tatlı kaşığı dövülmüş tane karabiber
Tuz
1 çay kaşığı yenibahar
Divriği Pilavı Yemeğinin Tarifi
Pirinçlerin üzerine limon suyu ve tuz ekleyip sıcak suda bekletin. Ardından eti doğrayıp iyice yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra bademleri, 1 yemek kaşığı tereyağı ile kavurun. Ayrı bir yerde soğanı, kalan yağ ile pembeleştirin. Suyunu süzdüğünüz pirinci, kuş üzümünü ve nohutu ilave edip birkaç dakika daha karıştırın. Ardından haşlanmış eti, et suyu ile baharatları katıp pişmeye bırakın. Pirinçler, suyunu çekince bademleri ekleyip ocağın altını kapatın. Afiyet olsun.
Divriği Pilavı Görselleri
Divriği lezzetlerinden Divriği Pilavı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Divriği Pilavı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Divriği lezzetlerinden meşhur Divriği Pilavı tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Divriği Pilavı Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Divriği Pilavı nasıl yapılır. Sivas Divriği lezzetlerinden Divriği Pilavı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Divriği Pilavı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.