Pezik Malzemeleri
- Yarım kilo pancar sapı
- Yarım çay bardağı sirke
- 8 diş sarımsak
- Yarım limonun suyu
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- Su
Sivas Doğanşar'ın meşhur yerel lezzetlerinden Pezik malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Doğanşar OtelleriPancar saplarını doğrayıp bir tencerede haşlayın. Fokurdamaya başlayınca limon suyu ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Ardından sapları, soğuk su dolu bir kaba alın. Şoklama yaptıktan sonra suyunu süzüp büyük bir kavanoza yerleştirin. Üzerine sirke, sarımsak ve su ilave edip kavanozun ağzını sıkıca kapatın. 1 hafta, güneş görmeyecek şekilde bekletip afiyetle tüketin.
Doğanşar lezzetlerinden Pezik ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Pezik görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Doğanşar lezzetlerinden meşhur Pezik tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Pezik nasıl yapılır. Sivas Doğanşar lezzetlerinden Pezik tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Pezik videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...