Patlıcan Pehli Malzemeleri
- 1 kilo kemikli et
- 4 adet doğranmış patlıcan
- 4 adet doğranmış domates
- 3 adet doğranmış sivri biber
- Tuz
- Karabiber
- 2 yemek kaşığı yoğurt
Sivas Gürün'ün meşhur yerel lezzetlerinden Patlıcan Pehli malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Gürün OtelleriEtleri, avuç içi büyüklüğünde kesin. Üzerine yoğurt ve karabiber sürerek kemiklerinden ayrılıncaya kadar pişmeye bırakın. Bu sırada alaca soyup doğradığınız patlıcanları, tuzlu suda bekletin. Etler gereken kıvama gelince ocaktan alın. Patlıcanları sıkıp suyunu süzerek biberlerle birlikte kızartın. Daha sonra patlıcan ile biberi, bir fırın kabına alın. Üzerine pişirdiğiniz eti, etin suyunu ve doğranmış domatesleri ilave edin. 180 derece fırında, 10-15 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.
Gürün lezzetlerinden Patlıcan Pehli ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Patlıcan Pehli görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Gürün lezzetlerinden meşhur Patlıcan Pehli tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Patlıcan Pehli nasıl yapılır. Sivas Gürün lezzetlerinden Patlıcan Pehli tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Patlıcan Pehli videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...