Madımak Malzemeleri
- 500 gram madımak (ıspanak benzeri bir sebze)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet yemeklik doğranmış soğan
- 1 adet doğranmış domates
- 4-5 adet ince doğranmış sivri biber
- 1 çay bardağı ince bulgur
- Bir tutam tuz
Sivas Kangal'ın meşhur yerel lezzetlerinden Madımak malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Kangal OtelleriMadımakları ayıklayıp bol su ile yıkayın. Bir kevgire alıp tüm suyunun süzülmesini sağlayın. Ardından soğanı, sıvı yağ ile kavurun. Rengi dönünce sivri biber ve domatesi ilave edip kavurmaya devam edin. Daha sonra suyu süzülen madımağı katıp pişmeye bırakın. Madımaklar yumuşayınca yıkadığınız bulguru ve tuzu ekleyip 5-10 dakika daha ocakta tutun. Servis tabağına aldığınız yemeği, sıcak şekilde tüketin. Afiyet olsun.
Kangal lezzetlerinden Madımak ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Madımak görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Kangal lezzetlerinden meşhur Madımak tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Madımak nasıl yapılır. Sivas Kangal lezzetlerinden Madımak tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Madımak videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...