Tekirdağ Çerkezköy lezzetlerinden Tekirdağ Usulü Tarhana tarifi ile sofranıza lezzet katın
Tekirdağ Usulü Tarhana Malzemeleri
Yarım su bardağı tarhana
5 su bardağı sıcak su
1 adet yemeklik doğranmış soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
1 adet ince doğranmış kapya biber
2 adet ince doğranmış çarliston biber
1 adet doğranmış domates
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı yoğurt
Tuz
Tekirdağ Usulü Tarhana Çorbasının Tarifi
Soğanları, tereyağı ile kavurun. Rengi dönünce salça, biberler ve domatesi ekleyip bir süre daha kavurmaya devam edin. Ardından unu ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırın. Bu sırada tarhanayı, 1 su bardağı sıcak su ile eritin. Kalan sıcak suyu da eriyen tarhana ile birlikte sebzelerin üzerine ilave edin. Çorba, kaynamaya başladıktan sonra bir kapta yoğurt ve tuzu çırpın. Kaynar sudan 1 kepçe alıp yoğurda ilave ederek kesilmemesi için hızlı hareketlerle karıştırın. Daha sonra yoğurtlu karışımı, tencereye aktarın. Bir taşım kaynattığınız çorbayı ocaktan alın. Üzerine nane serpip afiyetle tüketin.
Tekirdağ Usulü Tarhana Görselleri
Çerkezköy lezzetlerinden Tekirdağ Usulü Tarhana ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Tekirdağ Usulü Tarhana görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Tekirdağ lezzetlerinden meşhur Tekirdağ Usulü Tarhana yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Tekirdağ Usulü Tarhana Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Tekirdağ Usulü Tarhana nasıl yapılır. Çerkezköy lezzetlerinden Tekirdağ Usulü Tarhana tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Tekirdağ Usulü Tarhana videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.