Tekirdağ Çorlu lezzetlerinden Tekirdağ Usulü Çeneçarpan Çorbası tarifi ile sofranıza lezzet katın
Tekirdağ Usulü Çeneçarpan Çorbası Malzemeleri
8 su bardağı tavuk suyu
Yarım su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet yemeklik doğranmış soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı erişte
2 yemek kaşığı un
Tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane
1 yemek kaşığı tereyağı
Tekirdağ Usulü Çeneçarpan Çorbasının Tarifi
Soğanları, tereyağı ve sıvı yağ ile kavurun. Rengi dönünce un ilave edip kokusu çıkana kadar karıştırın. Ardından tavuk suyunu ekleyip devamlı karıştırarak topaklanmamasını sağlayın. Tavuk suyu kaynamaya başlayınca mercimek ve erişteyi katıp pişmeye bırakın. Erişte yumuşadıktan sonra tereyağında kızdırdığınız pul biber ve naneyi de çorbaya ilave edin. Ocaktan aldığınız çeneçarpanı sıcak şekilde tüketin. Afiyet olsun.
Tekirdağ Usulü Çeneçarpan Çorbası Görselleri
Çorlu lezzetlerinden Tekirdağ Usulü Çeneçarpan Çorbası ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Tekirdağ Usulü Çeneçarpan Çorbası görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.