Üzüm Turşusu Malzemeleri
- 1 kilo beyaz üzüm
- 2 su bardağı üzüm sirkesi
- 1 baş sarımsak
- 1 adet limonun suyu
- 20 gram kaya tuzu
- Aldığı kadar içme suyu
Tekirdağ Ergene'nin meşhur yerel lezzetlerinden Üzüm Turşusu malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Ergene OtelleriÜzümleri yıkayıp salkımlarıyla birlikte geniş bir kavanoza koyun. Ardından sirke, sarımsak, limon suyu ve tuzu karıştırıp bir sos hazırlayın. Hazırladığınız sosu, üzümlerin üzerine boşaltın. Daha sonra kavanozu dolduracak kadar içme suyu ekleyip ağzını sıkıca kapatın. Üzüm turşusunu, serin ve karanlık bir yerde 15 gün bekletin. Sürenin sonunda kavanozdan çıkararak afiyetle tüketin.
Ergene lezzetlerinden Üzüm Turşusu ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Üzüm Turşusu görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Ergene lezzetlerinden meşhur Üzüm Turşusu tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Üzüm Turşusu nasıl yapılır. Tekirdağ Ergene lezzetlerinden Üzüm Turşusu tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Üzüm Turşusu videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...