Cizleme Malzemeleri
- 1.5 su bardağı un
- 1.5 su bardağı süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 adet yumurta
Tekirdağ Kapaklı'nın meşhur yerel lezzetlerinden Cizleme malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Kapaklı OtelleriIlık su ve mayayı bir kâse içerisinde karıştırıp 5 dakika bekletin. Ardından geniş bir kaba alıp üzerine süt ve yumurta ekleyerek çırpın. Daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek karıştırmaya devam edin. Karışım, homojen bir kıvam alınca üzerini örtüp yarım saat dinlenmeye bırakın. Sonrasında yanmaz yapışmaz bir tavaya az miktarda yağ koyun. Karışımdan 1 kepçe alıp tavanın ortasına dökün ve krep yapar gibi tüm zemine eşit şekilde yayın. Tüm cizlemeleri bu şekilde önlü arkalı pişirin. Afiyet olsun.
Kapaklı lezzetlerinden Cizleme ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Cizleme görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Kapaklı lezzetlerinden meşhur Cizleme tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Cizleme nasıl yapılır. Tekirdağ Kapaklı lezzetlerinden Cizleme tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Cizleme videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...