Tekirdağ Kapaklı lezzetlerinden Tekirdağ Usulü Zennik tarifi ile sofranıza lezzet katın
Tekirdağ Usulü Zennik Malzemeleri
500 gram doğranmış pırasa
Yarım demet ince kıyılmış nane
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı mısır unu
1 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
Yarım yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı kekik
Tekirdağ Usulü Zennik Yemeğinin Tarifi
Yıkayıp doğradığınız pırasaları, zeytinyağı ile yumuşayana kadar kavurun. Ardından geniş bir kaba alıp üzerine; yumurta, yoğurt, un, kabartma tozu, toz şeker, baharatlar ve yeşillikleri koyup güzelce karıştırın. Tüm malzemenin birbirine geçtiğinden emin olun. Daha sonra hazırladığınız harcı, yağlanmış tepsiye dökün. Zenniği, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkıp ılındığında dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Tekirdağ Usulü Zennik Görselleri
Kapaklı lezzetlerinden Tekirdağ Usulü Zennik ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Tekirdağ Usulü Zennik görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Tekirdağ lezzetlerinden meşhur Tekirdağ Usulü Zennik yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Tekirdağ Usulü Zennik Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Tekirdağ Usulü Zennik nasıl yapılır. Kapaklı lezzetlerinden Tekirdağ Usulü Zennik tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Tekirdağ Usulü Zennik videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.