Tekirdağ Malkara lezzetlerinden Tekirdağ Usulü Sini Mantısı tarifi ile sofranıza lezzet katın
Tekirdağ Usulü Sini Mantısı Malzemeleri
Hamuru İçin
3.5 su bardağı un
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1.5 su bardağı ılık su
İçi İçin
Yarım kilo kıyma
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Bir tutam tuz
Bir tutam karabiber
Üzeri İçin
1.5 su bardağı sıcak su
Yarım kilo yoğurt
2 diş dövülmüş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı pul biber
Tekirdağ Usulü Sini Mantısının Tarifi
Unu eleyerek geniş bir kaba alın. Ortasını havuz gibi açarak yumurta ve tuz ekleyip çırpın. Ardından yavaş yavaş su katarak kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hazırladığınız hamuru, birkaç bezeye ayırıp üzerini örterek dinlenmeye bırakın. Bu sırada kıyma, maydanoz ve baharatları yoğurarak iç harç hazırlayın. Dinlenen hamurları unlayıp yufka genişliğinde açın. Her birini küçük karelere bölüp ortasına kıymalı harç koyun. Mantıları, iki yanından burarak ortasındaki kıyma gözükecek şekilde kapatın. Daha sonra hepsini, yağlanmış tepsiye dizip önceden ısıtılmış 140 derece fırında, 20 dakika pişirin. Fırından çıkan mantıların üzerine sıcak su gezdirin. Ardından servis tabağına alıp sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış pul biber ilave edin. Afiyet olsun.
Tekirdağ Usulü Sini Mantısı Görselleri
Malkara lezzetlerinden Tekirdağ Usulü Sini Mantısı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Tekirdağ Usulü Sini Mantısı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.