Pireşe Malzemeleri
- 1 demet pırasa (koyu yeşil yapraklı ince kısımları)
- 2 adet yemeklik doğranmış soğan
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 4 su bardağı mısır unu
- Bir tutam tuz
- Pul biber
Tekirdağ Marmara Ereğlisi'nin meşhur yerel lezzetlerinden Pireşe malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Marmara Ereğlisi OtelleriPırasanın koyu yeşil yapraklarını incecik doğrayın. Ardından soğanla birlikte zeytinyağı ile kavurun. Ayrı bir yerde mısır ununu, bir miktar su ve tuz ile yoğurup hafif cıvık bir hamur elde edin. Hazırladığınız hamuru, pırasanın üzerine döküp karıştırın. Daha sonra pırasa ve mısır unlu harcı, yağlanmış tepsiye boşaltın. Spatula yardımıyla bastırarak tüm tepsiye, eşit şekilde yayılmasını sağlayın.Yemeği, 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Marmara Ereğlisi lezzetlerinden meşhur Pireşe tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Pireşe nasıl yapılır. Tekirdağ Marmara Ereğlisi lezzetlerinden Pireşe tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Pireşe videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...