Tekirdağ Usulü Manda Yoğurdu Malzemeleri
- 3 kilo manda sütü
- 1-2 yemek kaşığı manda yoğurdu
- Bir tutam tuz
Tekirdağ Şarköy'ün meşhur yerel lezzetlerinden Tekirdağ Usulü Manda Yoğurdu malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Şarköy OtelleriManda sütünü bir tencerede kaynatın. Altını kapatıp soğumaya bırakın. Bu süre içinde bir kepçe yardımıyla karıştırıp havalandırarak buharını atmasını sağlayın. Süt, parmağınızı yakmayacak ılıklığa geldiğinde başka bir tencereye boşaltın. İçerisine 1-2 yemek kaşığı manda yoğurdu ve tuz katıp birkaç kez karıştırın. Daha sonra tencerenin kapağını kapatın. Bir battaniyeye sarıp evinizin en ılık yerinde, 1 gece bekletin. Ertesi gün tencereyi buzdolabına kaldırın ve istediğiniz zaman, afiyetle tüketin.
Şarköy lezzetlerinden Tekirdağ Usulü Manda Yoğurdu ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Tekirdağ Usulü Manda Yoğurdu görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Tekirdağ lezzetlerinden meşhur Tekirdağ Usulü Manda Yoğurdu yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Tekirdağ Usulü Manda Yoğurdu nasıl yapılır. Şarköy lezzetlerinden Tekirdağ Usulü Manda Yoğurdu tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Tekirdağ Usulü Manda Yoğurdu videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...