Tekirdağ Usulü Üzüm Pekmezi Malzemeleri
- 5 kilo siyah üzüm
- 2 avuç odun külü ya da temiz toprak
Tekirdağ Şarköy'ün meşhur yerel lezzetlerinden Tekirdağ Usulü Üzüm Pekmezi malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Şarköy OtelleriÜzümleri bol su ile yıkayıp saplarını koparın. Ardından ezici bir alet yardımıyla çekirdek ve kabuklarından ayrılmasını sağlayın. Daha sonra üzümleri tülbentten geçirip posasından ayırın. Elde ettiğiniz üzüm suyunu, bir tencereye koyarak birkaç taşım kaynatın. Akabinde geniş bir leğen alıp içine odun külü ya da temiz toprak koyun. Kaynamış üzüm şırasını da onun üzerine yayın. Malzemeleri, bu şekilde bir gece bekletin. Ertesi gün şırayı tekrar tülbentten geçirin ve içinde hiç parça kalmamasını sağlayın. Süzdüğünüz suyu, tencereye alıp bir taşım kaynatın. Daha sonra kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatın. Birkaç gün serin bir yerde bekletip afiyetle tüketin.
Şarköy lezzetlerinden Tekirdağ Usulü Üzüm Pekmezi ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Tekirdağ Usulü Üzüm Pekmezi görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Tekirdağ lezzetlerinden meşhur Tekirdağ Usulü Üzüm Pekmezi yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Tekirdağ Usulü Üzüm Pekmezi nasıl yapılır. Şarköy lezzetlerinden Tekirdağ Usulü Üzüm Pekmezi tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Tekirdağ Usulü Üzüm Pekmezi videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...