Tokat Artova lezzetlerinden Tokat Usulü Bat tarifi ile sofranıza lezzet katın
Tokat Usulü Bat Malzemeleri
2 su bardağı yarı haşlanmış yeşil mercimek
1 su bardağı ince bulgur
1 adet yemeklik doğranmış soğan
1 kâse iri dövülmüş ceviz içi
1 adet doğranmış domates
2 adet doğranmış sivri biber
Yarım demet ince doğranmış yeşil soğan
1 demet ince kıyılmış maydanoz
1 demet ince kıyılmış dereotu
Yarım demet ince kıyılmış reyhan
3 yemek kaşığı salça
Karabiber
Pul biber
1 tatlı kaşığı kuru reyhan
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı tuz
1 adet limonun suyu
1 yemek kaşığı nar ekşisi
300 gram
Tokat Usulü Bat Yemeğinin Tarifi
Mercimeği bir tencereye koyup haşlayın. Sıcak suda bekleyip şişen bulgurları da ekleyip 5-6 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın. Mercimekler soğurken ceviz içi ve asma yaprağı hariç tüm malzemeleri, geniş bir kaba alın. Üzerine bulgurlu karışımı ilave edip güzelce harmanlayın. Ardından bata, bir miktar ılık su ve ceviz içi ekleyin. Yemeği, asma yaprağıyla lokma lokma alarak afiyetle tüketin.
Tokat Usulü Bat Görselleri
Artova lezzetlerinden Tokat Usulü Bat ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Tokat Usulü Bat görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Tokat lezzetlerinden meşhur Tokat Usulü Bat yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Tokat Usulü Bat Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Tokat Usulü Bat nasıl yapılır. Artova lezzetlerinden Tokat Usulü Bat tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Tokat Usulü Bat videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.