Tokat Başçiftlik lezzetlerinden Tokat Usulü Bakla Dolması tarifi ile sofranıza lezzet katın
Tokat Usulü Bakla Dolması Malzemeleri
3 su bardağı bakla içi
1 su bardağı pirinç
2 adet yemeklik doğranmış soğan
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
1 yemek kaşığı kuru reyhan
2 yemek kaşığı salça
400 gram asma yaprağı
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Üzeri İçin
3 adet yemeklik doğranmış soğan
2 yemek kaşığı salça
5 yemek kaşığı tereyağı
Tokat Usulü Bakla Dolması Yemeğinin Tarifi
Bakla, pirinç, soğan, yeşillikler ve baharatları karıştırıp bir harç hazırlayın. Ardından yaprakların kalın saplarını kesip kaynamakta olan suya atarak 1-2 dakika haşlayın. Sudan çıkarıp süzdüğünüz yaprakların ortasına baklalı harç koyun. Bohça şeklinde sarıp tek tek tencereye dizin. Daha sonra sıcak su ile açtığınız salçayı ve dolmaların üzerini geçecek kadar sıcak suyu ekleyip pişmeye bırakın. Yemek piştikten sonra soğan ve salçayı tereyağı ile kavurun. Karışımı, dolmanın üzerine ilave edip 5 dakika da bu şekilde pişirin. Afiyet olsun.
Tokat Usulü Bakla Dolması Görselleri
Başçiftlik lezzetlerinden Tokat Usulü Bakla Dolması ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Tokat Usulü Bakla Dolması görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Tokat lezzetlerinden meşhur Tokat Usulü Bakla Dolması yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Tokat Usulü Bakla Dolması Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Tokat Usulü Bakla Dolması nasıl yapılır. Başçiftlik lezzetlerinden Tokat Usulü Bakla Dolması tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Tokat Usulü Bakla Dolması videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.