Tokat Usulü Ayva Tatlısı Malzemeleri
- 2 adet büyük boy ayva
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı vişne suyu
- Yarım adet limonun suyu
- 1 adet çubuk tarçın
- 3-4 adet karanfil
Üzeri İçin
- Kaymak
- Toz Antep fıstığı
Tokat Pazar'ın meşhur yerel lezzetlerinden Tokat Usulü Ayva Tatlısı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Pazar OtelleriAyvaları yıkayıp kabuklarını soyun. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın. Her bir parçanın üzerine ikişer yemek kaşığı toz şeker serpin. Kararmalarını engellemek için limon suyu ile bekletin. Ardından ayvaları, kabukları ile birlikte bir tencereye alın. Karanfil ve tarçını da koyup 1 su bardağı su ile pişmeye bırakın. Ayvalar pembeleşince vişne suyunu ilave edip pişirmeye devam edin. Yaklaşık 1 saat sonra ayvaların yumuşaklığını kontrol edip ocaktan alın. Servis tabağına dizdiğiniz tatlıyı, ilk sıcağı çıktıktan sonra kaymak ve Antep fıstığı ile sunun. Afiyet olsun.
Pazar lezzetlerinden Tokat Usulü Ayva Tatlısı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Tokat Usulü Ayva Tatlısı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Tokat lezzetlerinden meşhur Tokat Usulü Ayva Tatlısı yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Tokat Usulü Ayva Tatlısı nasıl yapılır. Pazar lezzetlerinden Tokat Usulü Ayva Tatlısı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Tokat Usulü Ayva Tatlısı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...