Yufka Tatlısı Malzemeleri
- 8 adet kuru yufka
- 2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
- 250 gram tereyağı
Şerbeti İçin
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 2-3 damla limon suyu
Tokat Sulusaray'ın meşhur yerel lezzetlerinden Yufka Tatlısı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Sulusaray OtelleriYufkaları, bir miktar su ile yumuşatın. Daha sonra tepsiye bir kat yufka koyup üzerine eritilmiş tereyağı sürün . Bu işlemi, 4 kat yufka için tekrarlayın. Dördüncü kata gelince yağın ardından ceviz içini de koyun. Kalan dört yufkayı da yağlayarak tatlıyı tamamlayın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Bu sırada su ve toz şekeri kaynatıp şerbet hazırlayın. Şeker eriyince limon suyunu katıp ocağın altını kapatın. Fırından çıkan tatlıya, ılık hâldeki şerbeti dökün. 1 saat kadar dinlendirip servis yapın. Afiyet olsun.
Sulusaray lezzetlerinden Yufka Tatlısı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Yufka Tatlısı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Sulusaray lezzetlerinden meşhur Yufka Tatlısı tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Yufka Tatlısı nasıl yapılır. Tokat Sulusaray lezzetlerinden Yufka Tatlısı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Yufka Tatlısı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...