Tokat Usulü Gendüme Çorbası Malzemeleri
- 1 su bardağı gendüme (aşurelik buğday)
- 1 adet yemeklik doğranmış soğan
- 1 parça kemikli kuzu eti
- 10 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Pul biber
- Tuz
Tokat Turhal'ın meşhur yerel lezzetlerinden Tokat Usulü Gendüme Çorbası malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Turhal OtelleriBuğday ve kuzu etini, 10 su bardağı su ile haşlayın. Buğday iyice yumuşayıp kabuklarından ayrılınca başka bir tencereye aktarın. Kuzu etini de küçük küçük doğrayarak buğdayın üzerine ilave edin. Ardından malzemeleri, bir miktar su ile pişmeye bırakın. Ayrı bir yerde soğanı, sıvı yağ ile kavurun. Pembeleşince salça katıp bir süre daha karıştırın. Akabinde, çorba ile buluşturup bir taşım kaynatın. Pul biberi, kalan tereyağında kızdırıp yemeğin üzerine gezdirin. Afiyet olsun.
Turhal lezzetlerinden Tokat Usulü Gendüme Çorbası ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Tokat Usulü Gendüme Çorbası görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Tokat lezzetlerinden meşhur Tokat Usulü Gendüme Çorbası yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Tokat Usulü Gendüme Çorbası nasıl yapılır. Turhal lezzetlerinden Tokat Usulü Gendüme Çorbası tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Tokat Usulü Gendüme Çorbası videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...