Zile Pekmezi Malzemeleri
- 10 kilo üzüm
- 3 kilo pekmez toprağı
Tokat Zile'nin meşhur yerel lezzetlerinden Zile Pekmezi malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Zile OtelleriÜzümleri yıkayıp saplarından ayırın. Ardından pekmez toprağıyla birlikte ezerek geniş bir tencereye alın. Kaynama noktasına gelene kadar ısıtıp soğumaya bırakın. Üzüm, berrak bir görünüm alıncaya kadar soğutun. Ardından şırayı güzelce süzüp posasından ayırın. Tencereye alıp tahta kaşık yardımıyla savura savura karıştırın. Üzüm, koyu bir kıvam alıp beyaz renge dönünceye kadar pişirmeye devam edin. Daha sonra pekmezi, saklama kaplarına alıp en az 1 gün dinlendirin. Afiyet olsun.
Zile lezzetlerinden Zile Pekmezi ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Zile Pekmezi görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Tokat lezzetlerinden meşhur Zile Pekmezi yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Zile Pekmezi nasıl yapılır. Zile lezzetlerinden Zile Pekmezi tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Zile Pekmezi videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...