Trabzon Çaykara lezzetlerinden Kara Lahana Sarması Pancar tarifi ile sofranıza lezzet katın
Kara Lahana Sarması Pancar Malzemeleri
1 kilo karalahana
1.5 su bardağı pirinç
250 gram kıyma
2 adet yemeklik doğranmış soğan
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nane
Karabiber
Pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı ince kıyılmış maydanoz
Üzeri İçin
1 su bardağı yoğurt
1 diş dövülmüş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı salça
Karalahana Sarması (Pancar) Yemeğinin Tarifi
Karalahanaları yıkayıp kalın saplarını kesin. Kaynamakta olan suya atıp yumuşayana kadar haşlayın. Sudan çıkardıktan sonra bir kevgire koyup süzülmesini sağlayın. Ardından kıyma, soğan, maydanoz ve baharatları karıştırarak bir harç elde edin. Yaprakların ortasına birer kaşık harç koyup sarın. Daha sonra tüm sarmaları, tencereye dizin. Üzerlerine zeytinyağı ve sarmalarla aynı seviyede olacak şekilde su ekleyip pişmeye bırakın. Yapraklar yumuşayınca yemeği, ocaktan indirin. Servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağıyla kavrulmuş salça gezdirin. Afiyet olsun.
Kara Lahana Sarması Pancar Görselleri
Çaykara lezzetlerinden Kara Lahana Sarması Pancar ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Kara Lahana Sarması Pancar görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Çaykara lezzetlerinden meşhur Kara Lahana Sarması Pancar tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Kara Lahana Sarması Pancar Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Kara Lahana Sarması Pancar nasıl yapılır. Trabzon Çaykara lezzetlerinden Kara Lahana Sarması Pancar tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Kara Lahana Sarması Pancar videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.