Hurmalı Tart Malzemeleri
- 1 su bardağı doğranmış hurma
- Yarım çay bardağı bal
- 200 gram oda sıcaklığında margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 1 paket sıvı krema
- 100 gram fındık içi
Trabzon Düzköy'ün meşhur yerel lezzetlerinden Hurmalı Tart malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Düzköy OtelleriMargarin, pudra şekeri, yumurta, vanilya, kabartma tozu ve unu yoğurup kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru, yağlı kâğıt serili tart kalıbına yerleştirip çatalla delikler açın. Ardından kremayı bir tencerede ısıtın. İçine bal ve hurma katıp birkaç kez karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Hazırladığınız sosu, tart hamurunun üzerine dökün. Fındıkları da serpip 170 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan tartı, dilimlere bölüp servis edin. Afiyet olsun.
Düzköy lezzetlerinden Hurmalı Tart ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Hurmalı Tart görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Düzköy lezzetlerinden meşhur Hurmalı Tart tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Hurmalı Tart nasıl yapılır. Trabzon Düzköy lezzetlerinden Hurmalı Tart tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Hurmalı Tart videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...