Trabzon Köprübaşı lezzetlerinden Hamsili Pilav tarifi ile sofranıza lezzet katın
Hamsili Pilav Malzemeleri
1 kilo hamsi
2 su bardağı pirinç
2 adet yemeklik doğranmış soğan
1 fincan zeytinyağı
1 demet ince kıyılmış taze soğan
Yarım demet ince doğranmış taze nane
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
1 çay kaşığı yenibahar
Tuz
Karabiber
Hamsili Pilav Yemeğinin Tarifi
Pirinçleri yıkayın. Ardından sıcak suda bekleterek nişastasından arınmasını sağlayın. Daha sonra hamsileri yıkayıp ayıklayın. Fileto hâline getirip mısır ununa bulayarak bir kenara alın. Devamında, soğanları sıvı yağ ile kavurun. Soğanın rengi dönünce dolmalık fıstığı ekleyip kavurmaya devam edin. Ardından pirinç, kuş üzümü, taze soğan, nane, toz şeker ve baharatları ekleyip karıştırın. 2 su bardağı sıcak su ilave ettikten sonra pilavı, demlenmeye bırakın. Ardından hamsilerin yarısını, sık aralıklarla ve sırtları altta kalacak şekilde yağlanmış fırın kabına dizin. Üzerine pilavı koyup kalan hamsileri de yerleştirdikten sonra fırına verin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Hamsili Pilav Görselleri
Köprübaşı lezzetlerinden Hamsili Pilav ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Hamsili Pilav görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Köprübaşı lezzetlerinden meşhur Hamsili Pilav tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Hamsili Pilav Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Hamsili Pilav nasıl yapılır. Trabzon Köprübaşı lezzetlerinden Hamsili Pilav tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Hamsili Pilav videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.