Laz Böreği

Trabzon Köprübaşı'nın meşhur yerel lezzetlerinden Laz Böreği malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.

Köprübaşı Otelleri

Trabzon Köprübaşı lezzetlerinden Laz Böreği tarifi ile sofranıza lezzet katın

Laz Böreği Malzemeleri

  • 20 adet baklava yufkası
  • 150 gram tereyağı
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 7 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı pirinç unu
  • Çeyrek çay kaşığı tuz
  • Çeyrek çay kaşığı karabiber

Şerbeti İçin

  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
Laz Böreği › Yerel Lezzetler | Köprübaşı | TrabzonTıkla ve Görseli Büyüt: Laz Böreği

Laz Böreği Tatlısının Tarifi

Süt ve toz şekeri, bir tencerede kaynatın. Ayrı bir yerde yumurta sarısı, nişasta, pirinç unu, tuz ve karabiberi karıştırıp güzelce harmanlayın. Ardından karışımı, kaynamakta olan süte ilave edin. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirerek ocaktan alın. Daha sonra toz şeker ve suyu kaynatıp tatlının şerbetini hazırlayın. Akabinde baklava yufkalarını, eritilmiş tereyağı ile yağlayarak tek tek tepsiye dizin. 10 kat yufka serdikten sonra hamurların ortasına muhallebi dökün. Kalan 10 kat yufkayı da aynı şekilde dizin. Tatlıyı, 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra dilimleyip üzerine soğuk şerbet dökün. Afiyet olsun.

Laz Böreği Görselleri

Köprübaşı lezzetlerinden Laz Böreği ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Laz Böreği görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.

Laz Böreği Tarifi

Köprübaşı lezzetlerinden meşhur Laz Böreği tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.

23-|-https://www.youtube-nocookie.com/embed/gSjfWa1Qo7I

Laz Böreği Nasıl Yapılır Yemek Videoları

Laz Böreği nasıl yapılır. Trabzon Köprübaşı lezzetlerinden Laz Böreği tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Laz Böreği videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.

Bu sayfayı paylaşın


Bu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...