Fasulye Turşusu Malzemeleri
- 1 kilo taze fasulye
- 1 çay bardağı sirke
- 5 su bardağı su
- 2-3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu
Trabzon Ortahisar'ın meşhur yerel lezzetlerinden Fasulye Turşusu malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Ortahisar OtelleriFasulyeyi yıkayıp sap kısımlarını ayıklayın. Ortadan bölerek tencereye atıp 15 dakika haşlayın. Ardından tuz ekleyip sıcak suda erimesini sağlayın. Daha sonra fasulyeyi, ocaktan alın. Soğuyunca içerisine sirke ilave edip karıştırın. Akabinde, fasulyelerin yarısını bir kavanoza koyun. Üzerine sarımsakları yerleştirip kalan fasulyeleri dizin. Ardından tencerede kalan sirkeli suyu da ilave edin. Kavanozun ağzını kapatıp 20 gün boyunca, serin ve ışık almayan bir yerde bekletin. Sürenin sonunda turşunuzu afiyetle yiyin.
Ortahisar lezzetlerinden Fasulye Turşusu ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Fasulye Turşusu görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Ortahisar lezzetlerinden meşhur Fasulye Turşusu tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Fasulye Turşusu nasıl yapılır. Trabzon Ortahisar lezzetlerinden Fasulye Turşusu tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Fasulye Turşusu videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...