Hodan Böreği

Trabzon Vakfıkebir'in meşhur yerel lezzetlerinden Hodan Böreği malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.

Vakfıkebir Otelleri

Trabzon Vakfıkebir lezzetlerinden Hodan Böreği tarifi ile sofranıza lezzet katın

Hodan Böreği Malzemeleri

  • Yarım kilo yufka
  • Yarım litre süt
  • Yarım litre su
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 demet hodan otu
  • 1 adet yemeklik doğranmış soğan
  • Tuz
  • Karabiber
Hodan Böreği › Yerel Lezzetler | Vakfıkebir | TrabzonTıkla ve Görseli Büyüt: Hodan Böreği

Hodan Böreğinin Tarifi

Hodanları yıkayıp ince ince doğrayın. Bir tencerede az miktarda sıvı yağ ve baharatlarla birlikte kavurun. Harç pişip soğuduktan sonra yufkaları, mutfak tezgâhına yayın. Sekiz parçaya bölüp her birinin üzerine sıvı yağ, su ve sütle hazırladığınız sostan sürün. Ortalarına da hodanlı harç koyup sigara böreği şeklinde sarın. Börekleri, tepsiye yerleştirdikten sonra kalan sosu da üzerlerine gezdirin. Hodan böreğini 200 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Hodan Böreği Görselleri

Vakfıkebir lezzetlerinden Hodan Böreği ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Hodan Böreği görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.

/img/tr/min/trabzon/vakfikebir/yerel-lezzetler/hodan-boregi/hodan-boregi-eccbc8.jpg-|-Bu Görsel Hodan Böreği Görselleri (1) ile ilgili -|-Görsel: Hodan Böreği › Hodan Böreği Görselleri (1)
Tıkla ve Görseli Büyüt: Hodan Böreği Görselleri (1)
/img/tr/min/trabzon/vakfikebir/yerel-lezzetler/hodan-boregi/hodan-boregi-c51ce4.jpg-|-Bu Görsel Hodan Böreği Görselleri (2) ile ilgili -|-Görsel: Hodan Böreği › Hodan Böreği Görselleri (2)
Tıkla ve Görseli Büyüt: Hodan Böreği Görselleri (2)
/img/tr/min/trabzon/vakfikebir/yerel-lezzetler/hodan-boregi/hodan-boregi-6c8349.jpg-|-Bu Görsel Hodan Böreği Görselleri (3) ile ilgili -|-Görsel: Hodan Böreği › Hodan Böreği Görselleri (3)
Tıkla ve Görseli Büyüt: Hodan Böreği Görselleri (3)

Bu sayfayı paylaşın


Bu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...