Tunceli Hozat lezzetlerinden 12 İmam Çorbası tarifi ile sofranıza lezzet katın
12 İmam Çorbası Malzemeleri
2 su bardağı haşlanmış dövme
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 su bardağı iç fındık
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı kuru üzüm
250 gram doğranmış kuru incir
250 gram doğranmış kuru kayısı
Yarım su bardağı dolmalık fıstık
4 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı karanfil
Su
12 İmam Çorbası Tatlısının Tarifi
Dövmenin üzerine 15 bardak su ekleyip tekrar haşlamaya başlayın. Haşlama suyu, beyaz ve bulanık bir kıvam aldığında nohut ve kuru fasulyeyi ilave edip bir taşım kaynatın. Ardından kuru üzüm, kuru kayısı ve toz şekeri katıp pişmeye bırakın. Üzüm ve kayısılar yumuşayınca fındık, ceviz, dolmalık fıstık, karanfil ve kuru inciri de ilave ederek birkaç taşım kaynatın. Tatlıyı ocaktan alıp servis kâselerine paylaştırın. Soğuduktan sonra afiyetle tüketin.
12 İmam Çorbası Görselleri
Hozat lezzetlerinden 12 İmam Çorbası ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz 12 İmam Çorbası görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.