Dut Tatlısı Malzemeleri
- 2.5 su bardağı süt
- 1.5 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 kâse karadut
- Yarım su bardağı toz şeker
- 10-12 adet çilek
Tunceli Pertek'in meşhur yerel lezzetlerinden Dut Tatlısı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Pertek OtelleriSüt, irmik, toz şeker ve vanilyayı, muhallebi kıvamına gelene kadar devamlı karıştırmak suretiyle pişirin. Muhallebi tamamlanınca servis tabağına döküp soğuması için bir kenara alın. Ardından karadutu, yarım su bardağı toz şeker ile pişirin. Hazırladığınız bu sosu, muhallebinin üzerine dökün. En üste de ortadan böldüğünüz çilekleri dizip buzdolabına koyun. 2-3 saat soğuttuktan sonra afiyetle yiyin.
Pertek lezzetlerinden Dut Tatlısı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Dut Tatlısı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Pertek lezzetlerinden meşhur Dut Tatlısı tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Dut Tatlısı nasıl yapılır. Tunceli Pertek lezzetlerinden Dut Tatlısı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Dut Tatlısı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...