Pekmez Helvası Malzemeleri
- 3 su bardağı un
- 2 çay bardağı pekmez
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Arzuya göre fındık ya da ceviz içi
Tunceli Pertek'in meşhur yerel lezzetlerinden Pekmez Helvası malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Pertek OtelleriUnu, teflon tavada rengi iyice koyulaşıncaya kadar kavurun. Ardından elekten geçirip topaklanan parçaları ezerek güzelce karıştırın. Ayrı bir yerde tereyağını eritip unun üzerine dökün. Pekmezi de ekledikten sonra tüm malzemeyi, iyice yoğurun. Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. İstediğiniz görünümde şekillendirerek servis tabağına dizin. Dilerseniz fındık veya cevizle dilerseniz sade olarak tüketin. Afiyet olsun.
Pertek lezzetlerinden Pekmez Helvası ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Pekmez Helvası görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Pertek lezzetlerinden meşhur Pekmez Helvası tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Pekmez Helvası nasıl yapılır. Tunceli Pertek lezzetlerinden Pekmez Helvası tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Pekmez Helvası videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...