Alacatene Malzemeleri
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 çay bardağı bulgur
- 1 adet yemeklik doğranmış soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Su
Uşak Eşme'nin meşhur yerel lezzetlerinden Alacatene malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Eşme OtelleriMercimek ve bulguru, 3-4 parmak su ile birlikte düdüklü tencereye alın. Üzerine soğan, salça ve zeytinyağı ilave edip birkaç dakika kavurun. Ardından baharatları ekleyip tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakın. Düdüklü tencere açılmaya hazır hâle geldikten sonra yaklaşık 20 dakika da kapak açık şekilde pişirin. Servis tabağına aldığınız yemeği afiyetle tüketin.
Eşme lezzetlerinden Alacatene ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Alacatene görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Eşme lezzetlerinden meşhur Alacatene tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Alacatene nasıl yapılır. Uşak Eşme lezzetlerinden Alacatene tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Alacatene videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...