Cendere Tatlısı Malzemeleri
- 4 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 250 gram çekilmiş ceviz içi
- 1 su bardağı nişasta
- 250 gram tereyağı
- Göz kararı su
Şerbeti İçin
- 3 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
Uşak Merkez'in meşhur yerel lezzetlerinden Cendere Tatlısı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Uşak OtelleriUn, yumurta, tuz ve su ile kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp 20 dakika dinlenmeye bırakın. Sürenin sonunda bezeleri, nişasta yardımıyla ince ince açın. Ortalarına ceviz içi koyup oklava yardımıyla sarın. Ardından yufkaları kenarlarından sıkıştırıp büzerek oklavadan çıkarın. Tüm ruloları, lokmalık parçalar hâlinde kesin. Teker teker tepsiye dizip üzerlerine eritilmiş tereyağı dökün. 180 derece fırında, kızarana kadar pişirin. Bu sırada, toz şeker ve suyla şerbet hazırlayın. Şurubu ocaktan aldıktan sonra limon suyu ekleyip karıştırın. Fırından çıkan tatlının üzerine sıcak şerbet dökün. Yarım saat kadar dinlendirip servis yapın. Afiyet olsun.
Uşak Merkez lezzetlerinden Cendere Tatlısı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Cendere Tatlısı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Uşak Merkez lezzetlerinden meşhur Cendere Tatlısı tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Cendere Tatlısı nasıl yapılır. Uşak Merkez lezzetlerinden Cendere Tatlısı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Cendere Tatlısı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...