Uşak Sivaslı lezzetlerinden Uşak Usulü Ciğer Sarma tarifi ile sofranıza lezzet katın
Uşak Usulü Ciğer Sarma Malzemeleri
250 gram kuşbaşı doğranmış dana ciğeri
250 gram gömlek yağı
1 su bardağı pirinç
2 adet yemeklik doğranmış soğan
1 paket kuş üzümü
1 paket dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber
Tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su
Uşak Usulü Ciğer Sarma Yemeğinin Tarifi
Gömlek yağını, ılık suda bekletin. Ardından soğanı, zeytinyağı ile kavurun. Soğanların rengi dönünce ciğeri ilave edip pişmeye bırakın. Ciğerler piştikten sonra bir kaba alıp aynı tencereye tereyağı koyun. Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ilave edip kavurun. Daha sonra kuş üzümü, fıstık ve baharatları ekleyip sıcak su katarak demlenmeye bırakın. Pilavın altını kapattıktan sonra 20 dakika kadar dinlendirin. Akabinde, gömlek yağını porsiyonlar hâlinde kesip kâseye yerleştirin. Her birini, ortasına pilav koyup bohça şeklinde kapatın. Bu işlemi tüm gömlekler için tekrarlayın. Ardından yemeği, yağlanmış fırın tepsisine dizin. 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Uşak Usulü Ciğer Sarma Görselleri
Sivaslı lezzetlerinden Uşak Usulü Ciğer Sarma ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Uşak Usulü Ciğer Sarma görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.