Van Çaldıran lezzetlerinden Kurut Aşı tarifi ile sofranıza lezzet katın
Kurut Aşı Malzemeleri
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 avuç erişte
1 çay bardağı kurutulmuş ak pancar
1 çay bardağı kuru çiriş otu
1 tatlı kaşığı salça
Karabiber
Pul biber
Yarım kilo kurut (kurutulmuş süzme yoğurt)
1 adet yumurta
1 adet yemeklik doğranmış soğan
Sıvı yağ
Kurut Aşı Yemeğinin Tarifi
Soğanı, sıvı yağ ile kavurun. Rengi dönünce salça ve baharatları ekleyip karıştırın. Ardından sıcak su ilave edip pişmeye bırakın. Su fokurdayınca mercimek, nohut ve erişteyi ilave edin. Ayrı bir yerde kurut ve çiriş otunu bir miktar su ile açın. Kaynamakta olan sudan 1 kepçe alıp yumurtayı da kırarak iyice çırpın. Daha sonra karışımı, yavaş yavaş tencereye aktarın. Devamlı olarak karıştırarak kıvam almasını sağlayın. Yemeği bu şekilde bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Afiyet olsun.
Kurut Aşı Görselleri
Çaldıran lezzetlerinden Kurut Aşı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Kurut Aşı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Çaldıran lezzetlerinden meşhur Kurut Aşı tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Kurut Aşı Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Kurut Aşı nasıl yapılır. Van Çaldıran lezzetlerinden Kurut Aşı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Kurut Aşı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.