Virik Çorbası Malzemeleri
- Yarım su bardağı bulgur
- Yarım su bardağı yeşil mercimek
- 1 adet yemeklik doğranmış soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 200 gram kavurma
- 1 çay kaşığı kuru reyhan
- Tuz
- Karabiber
Van Çaldıran'ın meşhur yerel lezzetlerinden Virik Çorbası malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Çaldıran OtelleriMercimek ve bulguru ayrı ayrı haşlayın. Bu sırada soğanı tereyağı ile kavurun. Pembeleşince salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırın. Ardından küp küp doğradığınız kavurmayı ilave ederek birkaç dakika daha karıştırmaya devam edin. Daha sonra haşlanan mercimek ve bulguru süzüp yemeğin olduğu tencereye aktarın. Üzerini geçecek kadar sıcak su katıp baharatlarla birlikte pişmeye bırakın. Afiyet olsun.
Çaldıran lezzetlerinden Virik Çorbası ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Virik Çorbası görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...