Eğdek Tatlısı Malzemeleri
- 4 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 125 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
Şerbeti İçin
- 4 su bardağı su
- 5 su bardağı toz şeker
- 1-2 adet limon tuzu
Van İpekyolu'nun meşhur yerel lezzetlerinden Eğdek Tatlısı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
İpekyolu OtelleriSu ve toz şekeri kaynatıp şerbet hazırlayın. Şeker tamamen eriyince limon tuzunu ekleyip karıştırarak ocaktan alın. Ayrı bir yerde un, yumurta, süt, margarin, yoğurt, kabartma tozu ve tuz ile kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamurdan küçük parçalar koparıp rende yüzeyine bastırarak şekil verin. Daha sonra tüm hamurları, kızgın yağda kızartın. Yağdan aldıktan sonra ılıyan şerbete batırıp 1-2 dakika bekletin. Ardından servis tabağına koyup afiyetle tüketin.
İpekyolu lezzetlerinden Eğdek Tatlısı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Eğdek Tatlısı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
İpekyolu lezzetlerinden meşhur Eğdek Tatlısı tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Eğdek Tatlısı nasıl yapılır. Van İpekyolu lezzetlerinden Eğdek Tatlısı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Eğdek Tatlısı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...