Yalova Usulü Cennet Küngü Malzemeleri
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 su bardağı küllü su
- Aldığı kadar un
- 1 kâse dövülmüş ceviz içi
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti İçin
- 5 su bardağı su
- Yarım kilo toz şeker
Yalova Armutlu'nun meşhur yerel lezzetlerinden Yalova Usulü Cennet Küngü malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Armutlu OtelleriYumurta, karbonat ve unu bir kaba alın. Üzerine küllü su ekleyip sertçe bir hamur yoğurun. Hazırladığınız hamuru, iki bezeye ayırın. Çok ince olmayacak şekilde açıp uzun şeritler hâlinde kesin. Daha sonra şeritleri, çatala sarıp kızgın yağda kızartın. Bu sırada su ve toz şekerle şerbet hazırlayın. Kızaran tatlıları, ılık şerbete batırıp kısa bir süre bekletin. Ardından servis tabağına alıp üzerine ceviz içi dökerek sunun. Afiyet olsun.
Armutlu lezzetlerinden Yalova Usulü Cennet Küngü ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Yalova Usulü Cennet Küngü görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Yalova lezzetlerinden meşhur Yalova Usulü Cennet Küngü yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Yalova Usulü Cennet Küngü nasıl yapılır. Armutlu lezzetlerinden Yalova Usulü Cennet Küngü tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Yalova Usulü Cennet Küngü videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...