Pavli

Yalova Merkez'in meşhur yerel lezzetlerinden Pavli malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.

Yalova Otelleri

Yalova Merkez lezzetlerinden Pavli tarifi ile sofranıza lezzet katın

Pavli Malzemeleri

  • 20-25 adet lahana yaprağı
  • 2-3 dal doğranmış taze soğan
  • 5-6 dal ince kıyılmış maydanoz
  • 5-6 dal ince kıyılmış dereotu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Arzuya göre 100-150 gram kıyma
Pavli › Yerel Lezzetler | Merkez | YalovaTıkla ve Görseli Büyüt: Pavli

Pavli Yemeğinin Tarifi

Yoğurt, mısır unu, un, yumurta ve baharatları güzelce çırpın. Ardından doğradığınız yeşillikleri ilave edip karıştırın. Eğer kıyma koymak isterseniz kıymayı az miktarda sıvı yağ ile kavurduktan sonra harcın içine ekleyin. Daha sonra sıvı yağla yağladığınız tavaya lahana yapraklarının yarısını yerleştirin. Üzerine kıymalı harç koyup kalan yaprakları da dizerek sıkıca katlayın. Kısık ateşte, önlü arkalı pişirin. Afiyet olsun.

Pavli Görselleri

Yalova Merkez lezzetlerinden Pavli ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Pavli görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.

Bu sayfayı paylaşın


Bu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...