Yalova Sütlüsü Malzemeleri
- 20-25 adet baklavalık yufka
- 1 litre süt
- 2.5 su bardağı toz şeker
- 1 paket margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 kâse dövülmüş ceviz içi
- 3 yemek kaşığı toz Antep fıstığı
Yalova Merkez'in meşhur yerel lezzetlerinden Yalova Sütlüsü malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Yalova OtelleriSüt ve toz şekeri bir tencerede karıştırın. Şeker tamamen eriyince tencereyi ocağa koyup kaynatın. Ardından şerbeti ateşten alıp soğumaya bırakın. Daha sonra margarini bir cezvede eritin. Üzerine sıvı yağ koyup karıştırın. Hazırladığınız karışımla fırın tepsisini yağlayın. 12 kat yufka dizip her birini teker teker yağlayın. Ortasına ceviz içi koyup kalan 12 kat yufkayı da aynı şekilde dizin. Tatlıyı, baklava dilimi şeklinde kesip 150 derece fırında, 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine ılık şerbet döküp servis edin. Afiyet olsun.
Yalova Merkez lezzetlerinden Yalova Sütlüsü ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Yalova Sütlüsü görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Yalova Merkez lezzetlerinden meşhur Yalova Sütlüsü tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Yalova Sütlüsü nasıl yapılır. Yalova Merkez lezzetlerinden Yalova Sütlüsü tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Yalova Sütlüsü videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...