Yalova Termal lezzetlerinden Termal Çorbası tarifi ile sofranıza lezzet katın
Termal Çorbası Malzemeleri
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet küp küp doğranmış havuç
1 adet küp küp doğranmış patates
1 adet küp küp doğranmış kereviz
2-3 dal ince kıyılmış dereotu
1 diş dövülmüş sarımsak
1 yemek kaşığı bezelye
50-100 gram haşlanmış kuzu eti
1 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 litre et suyu ya da su
Tuz
Karabiber
Termal Çorbası Yemeğinin Tarifi
Unu, tereyağı ile kavurun. Rengi koyulaşınca 1 litre su ekleyip topaklanmamasına özen göstererek karıştırın. Su fokurdamaya başlayınca haşlanmış et, patates, havuç ve kerevizi ilave ederek pişmeye bırakın. Sebzeler yumuşayınca dereotu, sarımsak ve bezelyeyi de katıp tencerenin kapağını kapatın. Ayrı bir yerde yoğurt ve yumurta sarısını çırpın. İçerisine kaynamakta olan çorba suyundan katıp seri hareketlerle karıştırın. Ardından terbiyeyi, yavaş yavaş tencereye dökün. Devamlı olarak karıştırıp bir taşım kaynatın. Ocaktan almaya yakın baharatlarını ekleyin ve servis yapın. Afiyet olsun.
Termal Çorbası Görselleri
Termal lezzetlerinden Termal Çorbası ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Termal Çorbası görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.