Termal Tatlısı Malzemeleri
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı sıvı yağ
- Bir tutam tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
İçi İçin
- 2 yemek kaşığı elma marmeladı
- 2 yemek kaşığı vişne reçeli
- 1.5 çay kaşığı nişasta
- Yarım kahve fincanı su
Yalova Termal'ın meşhur yerel lezzetlerinden Termal Tatlısı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Termal OtelleriUn, yumurta, yağ, tuz ve şekeri çırpıp boza kıvamı elde edin. Hazırladığınız harcı, yağlanmış tavaya döküp krep şeklinde önlü arkalı pişirin. Servis tabağına aldığınız kreplerin içine elma marmaladı koyup rulo hâlinde sarın. Ayrı bir yerde vişne reçelini, nişasta ve suyla birlikte pişirip dilimlediğiniz kreplerin üzerine dökün. Afiyet olsun.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...