Yozgat Usulü Arabaşı Malzemeleri
Hamuru İçin
- 1 litre su
- 10 yemek kaşığı un
- Tuz
Çorbası İçin
- 1 adet kalçalı tavuk budu
- 1 yemek kaşığı salça
- 1.5 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 6 su bardağı tavuk suyu
- Tuz
- Pul biber
Yozgat Aydıncık'ın meşhur yerel lezzetlerinden Yozgat Usulü Arabaşı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Aydıncık OtelleriÜç su bardağı suyu bir tencerede kaynatın. Kalan üç bardak ile de unu çözdürüp bulamaç hâline getirin. Ardından unu, kaynamakta olan tencereye aktarın. Karıştıra karıştıra pişirip koyu bir kıvam almasını sağlayın. Suyunu iyice çeken hamuru bir tepsiye yayıp soğuk zemin üzerinde 3-4 saat bekletin. Daha sonra tavuk budunu bir tencerede haşlayın. Etlerini didip bir kenara alın. Ayrı bir yerde unu, tereyağı ile kavurun. Unun rengi dönünce salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırın. Akabinde tavuk suyu, pul biber, tuz ve tavuk etlerini de ekleyip pişmeye bırakın. Servis kâselerine aldığınız çorbayı hazırladığınız hamurlarla birlikte servis edin. Afiyet olsun.
Aydıncık lezzetlerinden Yozgat Usulü Arabaşı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Yozgat Usulü Arabaşı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Yozgat lezzetlerinden meşhur Yozgat Usulü Arabaşı yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Yozgat Usulü Arabaşı nasıl yapılır. Aydıncık lezzetlerinden Yozgat Usulü Arabaşı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Yozgat Usulü Arabaşı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...