Çiğdem Pilavı Malzemeleri
- 4 su bardağı bulgur
- 3-4 yemek kaşığı tereyağı
- 5 su bardağı tavuk suyu
- 1 kâse çiğdem çiçeği
Yozgat Şefaatli'nin meşhur yerel lezzetlerinden Çiğdem Pilavı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Şefaatli OtelleriYıkayıp süzdüğünüz bulguru, tereyağı ile kavurun. Üzerine tavuk suyu ve istediğiniz baharatları ilave edip pişmeye bırakın. Bulgur, suyunu çekmeye başlayınca üzerine çiğdemi katıp birkaç kez karıştırın. Ardından pilavın altını kapatıp 5-10 dakika dinlenmesini sağlayın. Afiyet olsun.
Şefaatli lezzetlerinden Çiğdem Pilavı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Çiğdem Pilavı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...