Yozgat Usulü İncir Uyutması Malzemeleri
- 2.5 su bardağı süt
- 8-10 adet kuru incir
- Sıcak su
Yozgat Yenifakılı'nın meşhur yerel lezzetlerinden Yozgat Usulü İncir Uyutması malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Yenifakılı Otelleriİncirleri yıkayıp saplarını kesin. Sıcak su dolu bir kapta, 1 saat bekletin. Sudan aldıktan sonra küp küp doğrayıp bir kaba koyun. Ardından sütü, bir tencerede kaynatın. Yoğurt mayalama derecesinden bir miktar daha sıcakken incirleri içine atın. Tahta kaşık yardımıyla ezerek ya da blenderdan geçirerek parçalı bir kıvam almasını sağlayın. Daha sonra tatlıyı kâselere bölüp üzerini kapatarak dinlenmeye bırakın. 2 saat bu şekilde bekleyen uyutmayı buzdolabına alın. 2-3 saat soğuduktan sonra afiyetle tüketin.
Yenifakılı lezzetlerinden Yozgat Usulü İncir Uyutması ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Yozgat Usulü İncir Uyutması görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Yozgat lezzetlerinden meşhur Yozgat Usulü İncir Uyutması yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Yozgat Usulü İncir Uyutması nasıl yapılır. Yenifakılı lezzetlerinden Yozgat Usulü İncir Uyutması tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Yozgat Usulü İncir Uyutması videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...