Höttürme Malzemeleri
Hamuru İçin
- 2 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- Bir tutam tuz
- Göz kararı su
Yemeği İçin
- 5-6 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı dövülmüş fındık içi
Zonguldak Karadeniz Ereğli'nin meşhur yerel lezzetlerinden Höttürme malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Karadeniz Ereğli OtelleriUn, yumurta, tuz ve su ile boza kıvamında cıvık bir hamur elde edin. Ardından suyu, tuzla birlikte bir tencerede kaynatın. Hazırladığınız hamurdan tatlı kaşığı ile parçalar alıp sıcak suya atarak haşlayın. Hamurlar pişip su yüzeyine çıkınca kevgire alıp süzülmesini sağlayın. Daha sonra hamurları servis tabağına alın. Üzerine eritilmiş tereyağı ve fındık döküp afiyetle yiyin.
Karadeniz Ereğli lezzetlerinden Höttürme ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Höttürme görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...